AD (728x60)

3/10/2010

Descobreix la Mar Roja, l’expedició Tara Oceans

Share & Comment
Esteu tots convidats a la xerrada (modesta) que faré sobre la meva experiència a la campanya oceonogràfica Tara Oceans dintre el cicle Coneguem el Món.
Els oceans produeixen la meitat de l’oxigen que respirem. Praderies de plàncton i altres microorganismes constitueixen, a través de la seva activitat fotosintètica, una bomba d’oxigen enorme. Aquests organismes marins són també un important embornal de diòxid de carboni. Com a resultat, el futur depèn de la correcta preservació dels oceans.

El 5 de setembre del 2009 el vaixell Tara va partir de Lorient (Bretanya) en una expedició de 3 anys al voltant del món que tractarà de donar resposta a qüestions climàtiques i en particular aprofundir en el nostres coneixement sobre la biodivesitat. Els oceans són d’entre els ecosistemes del nostre planeta els més desconeguts, tot i contenir una part important del total de la diversitat del mateix. Conèixer aquesta biodiversitat ens permetrà prendre-li el pols al planeta i determinar els possibles efectes del canvi climàtic o la contaminació dels mars. Més de 12 disciplines de recerca estan implicades en el projecte, que reuneix un equip internacional d’oceanògrafs, ecolegs, biòlegs, genetistes i físics procedents de diferents laboratoris Europeus, entre ells l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona.

L’Expedició Tara beu directament de les grans travessies oceàniques dutes a terme al segle XIX com el viatge del Beagle, que va portar a Charles Darwin a proposar la seva teoria de l’evolució. Aquests tipus d’expedicións globals, com la que simultaniament està duent a terme el Dr. Craig Venter amb el seu vaixell Sorcerer II per tal d’obtenir el genoma del mar, ens permetran tenir una visió integrada dels ecosistemes marins i suposarà un important pas endavant per a l’estudi de la biodiversitat.

Hi esteu tots convidats: divendres 12 de març a les 19:00 a les golfes del Centre Cultural Can Fabra,  de Sant Andreu.
Tags:

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

Popular Content

Follow by Email

Why to Choose RedHood?

Welcome!
Copyright © fonamental | Designed by Templateism.com